Uudistunut Via Crucis valtaa Helsingin keskustan - Uskotoivorakkaus
 In Uncategorized

Helsingin Via Crucis -pääsiäisvaellus levittäytyy Helsingin katukuvaan lauantaina 11.4. kello 21. Oodin edusta Kansalaistorilla toimii ensimmäisen kohtauksen näyttämönä Anna-Mari Kaskisen käsikirjoittamassa uudessa näytelmässä.

Tänä vuonna Jeesuksen roolissa nähdään bäyttelijä Miiko Toiviainen. Mukana muissa keskeisissä rooleissa on useita edellistenkin vuosien näyttelijäavustajia ja esiintyjiä, joiden lisäksi mukaan on saatu seurakuntien erityisdiakonian ja diakonian asiakkaita ja toimijoita. Myös Gospel Helsinki -kuoron laulajia on mukana Via Cruciksessa.

Katuspektaakkelin ohjaaja on TeM Minna Harjuniemi. Näytelmä sisältää muun muassa Tony Sikströmin säveltämiä ja sovittamia uusia lauluja. Via Cruciksen uuden visuaalisen ilmeen on suunnitellut Paula Koivunen.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie perustuu keskiaikaiseen perinteeseen. Vuosittain esitystä seuraa ja sen mukana Helsingin keskustassa vaeltaa tuhansia osallistujia.

Pääsiäisnäytelmän järjestää ekumeeninen yhdistys Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry. yhdessä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Työryhmä koostuu teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search