Rukousnauhat - Uskotoivorakkaus

Kristillisessä rukousperinteessä, kuten monissa muissakin uskonnoissa, on kehitetty erilaisia rukousnauhoja meditaation ja rukouksen apuvälineiksi. Rukousnauhojen historia ulottuu varhaiskristillisiin vuosisatoihin asti ja on eri perinteissä saanut erilaisia muotoja. Tämän sivun avulla voit ehkä löytää kauniille rukousnauhalle muutakin käyttöä kuin koristeena.

Yleisin ja tutuin rukousnauha on kentien Roomalais-katolisessa perinteessä yleisesti käytetty Ruusukko (Rosario). Ruusukossa on yleensä helmiä kymmnen sarjoissa (dekadi) ja siinä käytetään Terve Maria (Ave Maria) rukousta. Ruusukkoa voi rukoilla yksin tai yhdessä. Ruusukkonauhaa voi käyttää myös monien erilaisten rukouslauseiden ja menetelmien kanssa. Myös täältä löydät erilaisia vaihtoehtoja.

Ortodoksisessa perinteessä käytetään usein villakankaista rukousnauhaa. Niitä on rannekorun kaltaisia 33 solmun sekä tupsulla varustettuja 100 solmun, 500 solmun ja jopa 1000 solmun nauhoja. Ortodoksinen tapa on rukoilla jokaisen solmun kohdalla Jeesuksen Sydämen rukousta: ”Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä.”

Muissa kirkoissa on myös erilaisia rukousnauhoja. Anglikaanisessa perinteessä käytetään seitsemän helmen rukousnauhaa. Ruotsalainen luterilainen piispa kehitti tunnetut värikkäät Rukoushelmet joissa jokaisella helmellä on oma rukouksensa. Myös rippikouluissa on tehty erilaisia rukousnauhoja mm. katekismusta mukaille. Tutustu näiden sivujen ohjeisiin vapaasti ja tutustu kaikessa rauhassa sinulle sopivaan rukoustapaan.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search