Ole sinä - with Pride - Uskotoivorakkaus
 In Blogi, Tapahtumavinkit

Tällä viikolla juhlitaan Pride-viikkoa ja sen myötä ihmiselon ja maailman moninaisuutta. Ylpeästi ja ilolla.

Teemaan liittyen Tiina Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyön keskus Snellusta kirjoitti Snellun blogiin alla olevan tekstin. Siinä kiteytyy hienosti Pride-viikon keskeisin teema: oikeus olla minä tai sinä sekä oikeus antaa sen näkyä.

Ole sinä

Siinä onkin tekemistä meille kaikille: olla juuri se ihminen joka on. Miten olla oma itsensä tai miten kasvaa sellaiseksi? Se ei ole niin kovin helppo toteuttaa. Ja se on myös kovin iso tehtävä yhdelle ihmiselle. Mitä omaksi itsekseen tuleminen vaatii minulta itseltäni, lähellä eläviltä ihmisiltä ja ympäröivältä yhteisöltä tai yhteiskunnalta? Usein omaksi itsekseen tuleminen helpottuu, kun saamme siihen toisten tukea.

Tällä viikolla vietetään Helsinki Pridea. Koronan mullistaman tilanteen vuoksi viikko on tällä kertaa näin syyskuussa ja monet tapahtumista ovat virtuaalisia, joten niihin on mahdollista osallistua ympäri Suomen. Pride on merkittävä viikko seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ihmisille. Viikko vuodessa, jolloin on mahdollista olla näkyvä osa yhteiskuntaa. Ja viikko, jolloin muilla on mahdollisuus osoittaa tukensa ja tehdä näkyväksi, että moninaisuus on elämän rikkautta.

Tänä vuonna tapahtuman suojelijana toimii pääministeri Sanna Marin. Hän kirjoittaa Priden Suojelijan blogissa esikuvien merkityksestä. Heistä, jotka ovat olleet edelläkulkijoita ja tehneet muiden tietä helpommaksi edetä. Heitä tarvitaan edelleen. Ja yhtä lailla tarvitaan heitä, jotka tukevat toisia matkan varrella. Marin Priden suojelijana toimii itse yhtenä heistä. Hänellä on ääni, jota kuunnellaan ja hän käyttää sitä toisten tueksi.

Kutsun sinua mukaan seuraamaan suojelijan esimerkkiä ja antamaan itsellesi ja toisille mahdollisuus tulla siksi, joka on. Elää sitä elämää, joka on juuri meistä jokaiselle omanlainen ja hyvä. Kutsun sinua mukaan seuraamaan myös Luojan osoittamaa tietä: tekemään näkyväksi sitä, että jokainen meistä on ainutlaatuinen ja arvokas ihminen. Uskon, että voimme olla toinen toistemme tukena, jotta jokainen voisi löytää oman, ihanan itsensä.

Niin ja vielä siitä yhteiskunnan tuesta, jolla on merkittävä tehtävä turvata meidän kaikkien elämä myös lainsäädännön tasolla. Tänä vuonna valtioneuvosto liputtaa ensimmäistä kertaa Pride-viikon kunniaksi. Ja tänä vuonna Helsingin kaupunki liputtaa uusilla Pride-lipuilla, jotka tekevät moninaisuutta vahvemmin näkyväksi ja nostavat esille vähemmistöjä vähemmistössä. Tänään tuntuu hyvältä olla helsinkiläinen.

Ja osa ev.lut. kirkkoa Helsingissä, meillä on nimittäin oma Pride-logo ja edellisten vuosien tapaan monenlaista ohjelmaa Priden aikana.

Toivon myös, että mahdollisimman pian tuntuisi entistä paremmalta olla suomalainen, kun laidansäädäntöä muutetaan ihmisarvoisemmaksi erityisesti sukupuolivähemmistöön kuuluvien osalta.

Hyvää Pride viikkoa toivottelee

Tiina/Snellu.

Tämän Usko toivo rakkaus -blogikirjoituksen lähteenä on käytetty Tiinan Snellun verkkosivuille kirjoittamaa blogitekstiä. Tässä julkaistun tekstin jäsennystä, asettelua ja lauserakenteita on hiukan muutettu alkuperäisestä, mutta tekstin sisältö on sama. (Toim.huom.)

Kirkko Helsingissä on tänä vuonna Priden virallinen yhteisökumppani. Lisää voit lukea verkkosivuiltamme.

Artikkelikuva: Steve Johnson palvelusta Pexels.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Useita käsiä kuvattuna yhdessä jotka muodostavat punaisen sydämen