Juhannus stadissa - Uskotoivorakkaus
 In Blogi, Tapahtumavinkit

Juhannusta juhlitaan viikonloppuna. Keskikesän juhla on hassusti kesän alussa, mutta juhlimista tämä ei estä. Sen sijaan korona saattaa vaikuttaa juhannussuunnitelmiin, sillä kaikilla meillä ei ole mökkiä tai tällä hetkellä mahdollisuutta paeta juhannusta ulkomaille. Keskikesän juhlaa voi onneksi viettää monin eri tavoin myös Helsingin humussa. Sääkartat lupaavat tällä hetkellä erinomaista juhannussäätä pääkaupunkiseudulle, joten juhannuksen viettäminen kaupungissa ei tapahdu välttämättä neljän seinän sisällä.

Juhannustunnelmaa voi halutessaan luoda oheisen vinkkilistan avulla juhlit keskikesää kaupungissa tai et.

PUISTOON, PIKNIKILLE, SAAREEN

Helsinki on täynnä vihreää, puistoja, saaria ja rantaa. Juhannus juhlistaa Suomen kesää ja yötöntä yötä. Ota siitä ilo irti urbaanisti luonnon helmassa! Vietä juhannusta piknikhengessä ystävien, perheen tai itsesi seurassa esimerkiksi joissain seuraavista Helsingin luontokohteista:

NÄHTÄVYYKSILLE, UIMAAN, RAVINTOLAAN

Juhannuksena monet paikat ovat kiinni, mutta eivät suinkaan kaikki. Esimerkiksi Linnanmäki ja Korkeasaari ovat avoinna koko juhannusviikonlopun. Museoista osa on suljettu, osa avoinna. Mikäli tahdot hengähtää hellettä viileissä sisätiloissa, piipahdus johonkin Helsingin museoista voi olla oivallinen vaihtoehto. Aukioloajat kannattaa tarkistaa jokaisen museon kohdalla erikseen.

Helsinkiläisten rakastama Stadikka eli Uimastadion on myös juhannuksena auki, samoin  Katajanokalla sijaitseva Allas Sea Pool. Juhannusta voi juhlia siis myös vedessä polskien.

Juhannuksena voi myös juhlia menemällä ravintolaan tai baarin syömään tai lasilliselle. Helsingissä on lukuisia ravintoloita, joista osa on auki ja osa suljettu juhannuksena. Kannattaa katsastaa oman lempiravintolan tai kiinnostavan ravintolakohteen aukioloajat erikseen joko kyseisen ravitsemusliikkeen verkkosivuilta tai esim. Facebookista.

JUHANNUS KIRKOLLA

Juhannusta vietetään Helsingin eri kirkoissa ja seurakunnissa monin eri tavoin. Tarjolla on messuja ja yhteistä juhlaa niin verkossa kuin paikan päällä. Lisää voit lukea Helsingin seurakuntien verkkosivuilta. Juhannus on Johannes Kastajan muistopäivä, joten kirkollinen juhlinta kuuluu asiaan keskikesän juhlinnan rinnalla.

JUHANNUS KOTONA

Juhannusta voi juhlia myös kotona tai sitä ei välttämättä tarvitse juhlia lainkaan. Osa meistä viettää juhannuksen mielellään töissä, sillä kaikki eivät ole juhannusihmisiä.

Jos et kuulu juhannuksen juhlijoihin etkä ole töissä, voit viettää juhannusta rennosti kotona ja unohtaa koko juhlapyhän. Itse vietin juhannusta kerran hyvän kirjan, irtokarkkipussin ja viinipullon kanssa erinomaisen hauskoissa tunnelmissa yksin. Juhlia ei tarvitse, jos siltä ei tunnu.

Jos taas tahdot juhlia juhannusta kotioloissa, järjestä vaikka sisäpiknik, kutsu ystäviä/perhettä kylään tai sulkeudu parvekkeelle lukemaan kirjaa tai katsomaan suoratoistopalvelusta elokuvia. Juhannus on monelle vapaapäivä, ota siitä ilo irti juuri omalla tyylilläsi.

Aurinkoista ja ihanaa juhannusta vietit sitä missä ja miten tahansa!

Teksti: Laura Leipakka
Laura työskentelee Helsingin seurakuntayhtymässä tapahtumakoordinaattorina ja viettää juhannusta tänä vuonna stadin ulkopuolella.

Kansikuva: Tapio Haaja on Unsplash

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search