YOGA GIRL - IHANAA JA LÄMMINTÄ JOOGAELÄMÄÄ - Uskotoivorakkaus
 In Henki ja kirja

Joskus miettii sydäntalvella miten mukava olisi lähteä jonnekin palmujen alle lämpimään. Ruotsalaisen joogaopettaja Rachel Brathenin tuore joogakirja tuo tuota tunnelmaa kotisohvalle ja auttaa lukijaansa unelmoimaan ihanasta ja rauhallisesta elämästä jossain kaukana.

Rachel Brathen: Yoga girl. Löydä tasapaino ja elä täyttä elämää. Atena 2017.

b01559a1c9b215ec306e798955a44a69--wanderlust-yoga-yoga-girls.jpg

Kirjoittaja on siis todella kuuluisa sometähti, joogaopettaja ja malli. Hänen instagramtilillään on pari miljoonaa seuraajaa, samoin Twitterissä ja Facebookissa. Nykyisin hän tienaa noin 25 000 dollaria per instagrampostaus, joten mistään pienestä julkkiksesta ei ole kyse vaikka ehkä suomalaisissa nimi ei herätä mitään erityistä. Brathen edustaa nykyajan yhtä unelmaa jossa yhdistyy työ sosiaalisessa mediassa ja varsin vapaa elämäntapa. Kiinnostava seurattava kaiken kaikkiaan.

Rachelille tie “joogatytöksi”  on ollut astetta rankempi ja vaikeampi. Elämän alkuvaiheet Ruotsissa olivat rikkinäisen perheen kaaottista elämää jatkuvine muuttoineen, isäpuolen kuoleman, äidin masennuksen ja itsemurhayritysten värittämää synkkyyttä. Rachel itse aloitti nuorena rankan juhlimisen ja alkoholinkäytön. Lopulta käänteentekeväksi tuli tutustuminen joogaan eräällä Thaimaanlomalla 17-vuotiaana jolloin teinivuosien isot pohdinnat ja jatkuva henkinen etsintä tuntui löytäneen jonkun vankan polun. Viimein jooga vei hänet täysin mukanaan ja lopulta  hän löysi elämäänsä tasapainon ja merkityksen kaukaa Aruban paratiisisaarelta joogan ja hyvän parisuhteen parista.

Yoga girl -kirja ei kauheasti keskity Brathenin vaikeisiin vuosiin vaan on täynnä joogaa, terveyttä ja elämäniloa. Kirja on puhtaasti jooga ja elämäntapakirja, jonka mukaan onni löytyy joogamatolta ja oman itsensä hyväksymisestä. Kirja inspiroi tutustumaan joogaajan elämäntapaan Brathenin slilmin. Hän korostaa säännöllisen joogaharjoittelun, meditoinnin ja terveellisen ruokavalion merkitystä kuten monet muutkin joogaoppaat.

930273ec3aa092dbb52623c41feab240.jpg

Kirjan rakenne on mukavan käytännöllinen ja lempeä. Pidempien juttujen keskellä on useita helppoja joogaharjoituksia ja terveellisiä sekä herkullisia ruokaohjeita. Jooga-asanoiden viereen on sijoitettu Brathenin mukavia elämänohjeita ja lempeitä oivalluksi ajoiden avulla voi hieman rauhoittaa elämää.

Yoga girl on ihastuttavan kaunis kokonaisuus. Kirjan kansien teksteihin ja upeisiin kuviin on saatu vangittua Brathenin aurinkoinen perisoona ja elämäntapa. Aruban kuvat loistavat ja lämmittävät kuin aurinko lukijaa ja kirjoittajan helppoa elämänpohdintaa on mukava lukea pilvisinäkin päivinä. Joogateknisesti kirja ei ole mikään käsikirja, eikä Brathenin filosofia ole tajunnanräjäyttävää. Kirjaa ja kirjoittajaa voisi toki paheksua pinnallisuudesta mutta mitä väliä?! Nostan hattua rohkeudesta millä Rachel on elänyt elämäänsä ja tehnyt siitä todella kauniin ja onnellisen. Kirja on kaunis osoitus kuinka onni ei lopu kesken jos sitä jakaa. 

Henri Järvinen

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search