Via Cruciksen tulkitsevat tänä vuonna nuoret näyttelijät - Uskotoivorakkaus

Teatterikorkeakoulussa opintojaan viimeistelevä Eric Barco pohtii Jeesuksen roolin kautta maskuliinisuutta. ”Kuten Jeesus aikanaan asettui vastakarvaan, toimi poikkeuksellisesti ja kyseenalaisti normia, koen minäkin historiallani ja kehollani rikkovani maskuliinisen miehen stereotypiaa.”, miettii Barco. Hän näkee kärsimysnäytelmän ja nykypäivän välillä yhtäläisyyksiä:

”Ajassamme on todella paljon kärsimystä, niin jokaisessa ihmisessä sisällä kuin ihmisten ja kansojen suhteissa toisiinsa sekä luonnossa. Haluan uskoa, että hyvän tekeminen ja kauniin näkeminen ympärillä toimivat perhosefektin tavoin”.

Veli-Pekka Hännisen käsikirjoittaman Via Cruciksen päärooleihin valittiin näyttelijät ylioppilasteatteri Kellariteatterin riveistä. Rooleja tulkitsevat muun muassa Susanna Hyvärinen (Neitsyt Maria), Joni Hyvönen (Juudas), Jaakko Perilä (Pietari), Milla Kaitalahti (Pilatus) ja Ilmari Pursiainen (Kaifas). Hännisen moderni versio kärsimysnäytelmästä esitetään nyt toistaiseksi viimeistä kertaa. Ohjaaja Ville Saukkonen on tuonut teokseen uusia elementtejä muun muassa musiikin keinoin.

Via Crucis alkaa lauantaina 20.4. klo 21 Kaisaniemen puistossa.

Vaelluksen reitti kulkee Suomen Pankin kautta Tuomiokirkolle, jossa se päättyy ristiinnaulitsemiseen. Via Crucis nähdään Helsingin ydinkeskustassa nyt 24. kerran.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie perustuu kirkon keskiaikaiseen perinteeseen. Viime vuonna esitystä seurasi tuhansia katsojia. Pääsiäisnäytelmän järjestää ekumeeninen yhdistys Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry. yhdessä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Työryhmä koostuu teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista.

Rooleissa: mm. Eric Barco, Susanna Hyvärinen, Joni Hyvönen, Jaakko Perilä, Milla Kaitalahti, Samuli Hokkanen, Tiina Tuuri, Ilmari Pursiainen, Aino Granström.

Ohjaus: Ville Saukkonen

Lavastus: Aili Ojalon ja Paula Koivusen suunnitelmien pohjalta

Pukusuunnittelu: Tyra Therman

Valosuunnittelu: Matti Jykylä

Äänisuunnittelu: Saku Tamminen

Naamioinnin suunnittelu: Miika Heikkinen

 

Lue lisää: www.viacrucis.fi

Viimeisimmät artikkelit
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search