Tuhkakeskiviikon vaihtoehtoristit – Uskotoivorakkaus

Tuhkakeskiviikon vaihtoehtoristit

Kuvan lähde: https://churchpop.com

Oheisessa kuvassa on tuhkakeskiviikon henkeen sopiva huumoripitoinen käyttöohje erityylisistä risteistä joita voi piirtää otsaan katumuksen merkkinä.

Tuhkakeskiviikkoina on viime vuosina yleistynyt tapa, jossa seurakuntalainen voi ottaa vastaan otsaansa tuhkamerkin katumuksen ilmauksena. Tuhka muistuttaa katoavaisuudesta, mutta entisaikaan tuhkasta tehtiin saippuaa, joten tuhka symboloi myös puhdistautumista.

Luonnollisesti ja alkukuvan monista vaihtoehdoista poiketen saat kirkoissamme otaasi todennäköisemmin tälläisen perinteisemmän ristin:

Tuhkakeskiviikkoa seuraava paastonaika kestää 40 arkipäivää. Paastonajalla on useita sisältöjä. Luterilaiseenkin perinteeseen kuuluu paasto, mutta se ei välttämättä tarkoita tietystä ruoasta pidättäytymistä.

Paastonaika antaa mahdollisuuden tehdä tilaa elämässään myös hiljentymiselle ja oman Jumalasuhteen pohdinnalle, ja sen miettimiselle onko elämässä asioita, joita voisi tehdä toisin. Paasto kutsuu etsimään uutta, kasvamaan vastuullisempaan elämäntapaan ja luopumaan omastaan hädänalaisten hyväksi.

 

Lue lisää:

http://www.ekopaasto.fi/

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search