Sosiaalifoorumi 1.4. - Uskotoivorakkaus

1.4. Kallion seudun täyttää lähes 40 työpajaa ja seminaaria! Aiheet vaihtelevat laajasti ja tapahtumassa puhuttavat muun muassa sote-uudistus, ilmastokriisi, Lähi-itä, lähimetsät sekä veroparatiisit ja vapaakauppasopimukset.

Ikäsyrjintä työelämässä – paneeli

Ikäsyrjintä koskettaa yhä nuorempia; Jo moni yli 40-vuotias törmää työnhaussa ikämuuriin. Ikääntyviä työntekijöitä torjutaan työnhaussa ja painostetaan eläkkeelle, mutta samaan aikaan yhteiskunta-, ikä- ja työpoliittisessa keskustelussa puhutaan työurien pidentämisen tarpeesta. Myös entistä useampi alle 30-vuotias kokee eriarvoista kohtelua nuoren ikänsä vuoksi.

Hgin seurakuntayhtymän Yhteiskunnallisen työn ja 3+1-ryhmän 1.4. klo 14 Sosiaalifoorumissa (Kolmas linja 22b, tila Silvennoinen) järjestämässä paneelissa pohditaan mm. Miten ikäsyrjintä ilmenee, millä aloilla sitä koetaan eniten, mitkä ovat sen seuraukset ja miten sitä voisi ehkäistä. Mukana keskustelemassa erikoistutkija Marjut Pietiläinen, Senior Partner, Advisor Pirjo Varjus-Pitkälä ja lakimies Pertti Hyvärinen.

Näkökulmia paperittomuuteen Suomessa -keskustelutilaisuus

Kuka on paperiton? Mistä paperiton saa tietoa ja tukea? Tule mukaan keskustelutilaisuuteen, jossa tuodaan esiin paperittomuuteen johtavia syitä ja seurauksia sekä pohditaan vaikuttamismahdollisuuksia yhdessä. Tilaisuudessa saa myös infoa eri tahojen työstä ja tukitoimista paperittomille. Tilaisuus järjestetään klo 12 ( Kolmas Linja 22b, Tilassa Sutinen)

Järjestäjinä: Hgin seurakuntayhtymän kansainvälinen työ ja erityisdiakonia yhdessä Suomen Pakolaisneuvonta ry/ Paperittomat-hankeen, Global Clinic -paperittomien klinikan ja Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa

Ilmastokriisi – paikallinen on globaali

Sosiaalifoorumi saa tänä vuonna vieraan kansainvälisestä uskontodialogiverkostosta, kun United Planet Faith and Science Initiativen toiminnanjohtaja Stuartt Scott puhuu Seurakuntien talolla. Scotin johtamaan verkostoon kuuluu eri uskontojen johtajaikonit kuten esim. paavi Fransiscus, Dalai Lama ja Desmond Tutu. Scott pyrkii vastaamaan kysymykseen: Voiko tiede ja uskonnot löytää yhteisen tien ihmiskunnan tulevaisuutta uhkaavan ilmastokriisin edessä?

Toisena aiheena tilaisuudessa on ruokatuotannon ilmastovaikutuksien vähentäminen ja tätä on avaamassa FT Anu Harkki. Harkki on toiminut tutkimusjohtajana ruoan raaka-aine ja metsäkemian teollisuudessa sekä johtotehtävissä Sitrassa, MTT:ssä ja Luonnonvarakeskuksessa. Tilaisuus on Seurakuntien talon Engel-salissa klo 12-13.45 ja sen järjestää Climate Reality Verkosto yhteistyössä Helsingin seurakuntien Avoimet Ovet hankkeen ja Suomen Unitaariunversalistinen Seura ryn ja Uskot ilman rajoja ryn kanssa.

Meditaatio, sisäinen tila ja kokonaisvaltainen hyvinvointi

Työpajassa syvennytään meditaation, mindfulnessin ja helppojen läsnäoloa avaavien menetelmien avulla hyvinvointiin kokonaisvaltaisena kysymyksenä. Tarkoituksena on matalalla kynnyksellä tutustua muutamiin meditaation menetelmiin ja hyvinvoinnin kysymyksiin joita voi soveltaa omassa elämässä. Työpajaa vetää pastori, hengellinen ohjaaja Henri Järvinen. Henri on toiminut vuosia yliopistoissa ja kirkossa hengellisen ohjauksen ja hyvinvoinnin asiantuntijana sekä aktiivisesti myös Sosiaalifoorumi-liikkeessä. Työpaja on Seurakuntien talon kappelissa klo 14-16.

Järjestäjinä Helsingin ev.lut. seurakunnat ja Kristillisen meditaation yhteisö Suomessa

Rauha:n UNELMA

Kello 14 alkavassa tilaisuudessa keskustellaan yhdessä, miten rakentaa yhteiskuntarauhaa kasvatuksen ja ruohonjuuritason toimintojen kautta? Miten luodaan välittävää keskustelua ja yhteistyötä eri uskontoja ja katsomuksia edustavien välille? Hetkessä tuodaan esille kentän konkreettisia haasteita ja käytännön ratkaisumahdollisuuksia uskontodialogiseen yhteyteen. Paikkana on Seurakuntien talon kokouishuone Sonck. Keskustelutilaisuuden järjestävät Avoimet ovet hanke, Kansainvälinen musliminaisten unioni ja Religions for Peace Suomen Naiset.

Uhanalainen (aito) media

Kello 16 alkaa keskustelu median roolista nykypäivän Suomessa ja kärjistyneessä julkisessa keskustelussa. Paikkana on kokoushuone Sonck. Seminaarissa etsitään ratkaisuja tilanteen parantamiseksi mm. dialogisesta ja sovittelevasta journalismista. UNESCO professori Tapio Variksen alustus paneelin alkajaiseksi käsittelee propagandan paluuta, sivilisaatioiden vuoropuhelua ja medialukutaitoa. Tilaisuuden järjestäjänä ovat Kaupunki yhteisönä ry. yhteistyössä Anna Lindh säätiön Suomen verkoston, sovittelujournalismikollektiivin ja Avoimet ovet hankkeen kanssa.

 

Katso lisää sosiaalifoorumin tapahtumia

www.sosiaalifoorumi.fi

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search