Eeppinen taistelu (Jeesus vs. Joulupukki) - Uskotoivorakkaus
 In Popkulttuuri

Dangerous Brew on eeppisiä taistelukohtauksia kieli poskessa tekevä Youtubekanava, jonka jouluisella Youtubevideolla nähdään Tähtien Sotaa mukaileva Jeesuksen ja Joulupukin välinen taistelukohtaus.

Idea Jeesuksen ja Joulupukin sijoittumisesta vastakkaisiksi hahmoiksi ei ole uusi ja esim. Kickstartterissa on vastaavalla teemalla joukkorahoitusta hakeva lautapeli jossa molemmat hahmot taistelevat paikasta joulun ykkösasiana.

Perinteisesti sekä Jeesus että Joulupukki ovat hyvin sopineet myös “voiman samalle puolelle”, jos muistetaan Joulupukin alkuperä, 300-luvulla elänyt Myrnan piispa Pyhä Nikolaus. Legendan mukaan Nikolaos oli kärsivien ihmisten ystävä ja auttaja, erityisesti heikkojen ja lasten, jonka vuoksi häntä pidettiin keskiajalla lasten suojelijana. Esimerkiksi Hollannissa lapsille jaettiin lahjoja Nikolaoksen päivänä 5. joulukuuta. Tapa levisi hollantilaisten protestanttien mukana Pohjois-Amerikkaan, jossa vuosisatojen kuluessa Nikolaoksen legendasta muodostui yhdysvaltalainen joulupukki-hahmo, engl. Santa Claus.

Vastakkaisena näkökulmana toki voidaan nähdä joulupukki edustamassa kaupallista joulua ilman sen syvempää ja syvällisempää merkitystä, mutta koska maailmassa on riittävästä itsekkyyttä, väkivaltaa ja pahuutta, ei hyväntahtoisia hahmoja tai kertomuksia hyvyydestä ole koskaan täällä liikaa.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search