Nämä Helsingin kirkot ovat samaa sukupuolta olevien hääparien käytössä – Uskotoivorakkaus

Nämä Helsingin kirkot ovat samaa sukupuolta olevien hääparien käytössä

Uuden avioliittolain tullessa voimaan keskiviikkona 1.3. Helsingissä on useita kirkkoja, joissa samaa sukupuolta olevat parit voivat viettää häitään.

Haagan, Malmin, Töölön, Paavalin ja Pakilan seurakuntaneuvostot ovat päättäneet, että kyseisten seurakuntien kaikki tilat ovat käytettävissä samaa sukupuolta olevien parien juhliin, mukaan lukien vihkiminen tai siunaaminen.

Lisäksi kirkkoherran päätöksellä toistaiseksi Munkkiniemen, Oulunkylän ja Vartiokylän seurakunnan tilat ovat kaikkien parien käytettävissä. Munkkiniemessä seurakuntaneuvosto käsittelee asiaa 15.3. kokouksessaan.

Toisin sanoen häitään varten kirkkoa voi tiedustella kahdeksasta seurakunnasta ja valita yhteensä parinkymmenen kirkkorakennuksen joukosta. Käytettävissä ovat muun muassa Huopalahden kirkko Haagasta, Paavalin kirkko, Malmin seurakunnan alueella olevat kuusi kirkkoa muun muassa Viikin kirkko, Oulunkylän alueella Oulunkylän vanha ja uusi kirkko, Käpylän sekä Maunulan kirkko, Pakilassa Hyvän Paimen kirkko ja Vartiokylän ja Matteuksenkirkon ohella Puotilan kappeli, Munkkiniemen ja -vuoren kirkko, Töölön kirkko ja Temppeliaukion kirkko.

Lisäksi Helsingin seurakuntayhtymän tiloista käytössä ovat Seurakuntien talon kappeli, Snellun kappeli, Hermannin diakoniatalon kirkkosali ja Mustasaaren kappeli. Lisäksi muista kuin edellä mainittujen seurakuntien kirkoista tai kappeleista käytössä on Helsingin Diakonissalaitoksen kirkko.

Rukous kanssa ja puolesta onnistuu kaikkialla

Itäisen Helsingin ruotsinkielinen seurakunta Matteus antaa muut kuin sakraalitilat vihkimisen sisältävään juhlakäyttöön. Lisäksi keskusta-alueella toimivassa ruotsinkielisessä Johanneksessa seurakuntaneuvosto käsittelee tilojen käyttöä kokouksessaan 1.3.

Avioliiton esteiden tutkinnan voi pyytää mistä tahansa Helsingin seurakunnasta. Myös rukous kanssa ja puolesta onnistuu kaikissa seurakunnissa ja sakraalitiloissa.

Kaikki seurakunnat myös vuokraavat tilojaan juhlakäyttöön. Suurin osa seurakunnista antaa juhlakäyttöön myös sakraalitilat. Silloin kun kyse on rukouksesta kanssa ja puolesta tai kirkollisesta toimituksesta, tilojen käyttö on lähtökohtaisesti ilmaista. Asia kannattaa varmistaa tapauskohtaisesti seurakunnasta.

Helsingissä mies- ja naispareja vihkiviä pappeja

Helsingin seurakuntayhtymässä ei pidetä listaa papeista, jotka aikovat vihkiä tai siunata samaa sukupuolta olevan parin. Helsingistä kuitenkin löytyy pappeja, jotka ovat valmiita vihkimään tai siunaamaan myös nais- ja miespareja. Papit kertovat itse periaatteistaan ja käytännöstään.

Myös tälle sivustolle on listattu käytössä olevia kirkkoja ja vihkiviä pappeja Helsingissä ja muualla Suomessa: https://sateenkaaripapit.wordpress.com/

Töölön ja Malmin kirkkoherrat ovat ilmoittaneet puoltavansa vihkimistä myös käytännössä eli tällä tietoa seitsemän helsinkiläiskirkkoherraa jättää päätöksen jokaiselle seurakuntansa papille itselleen eli Haagassa, Malmilla, Munkkiniemessä, Paavalissa, Pakilassa, Oulunkylässä ja Töölössä.

Seurakunnissa työskentelevien pappien lisäksi Helsingissä on paljon pappeja, jotka toimivat muunlaisissa tehtävissä. Myös he vastaavat itse omasta suhtautumisestaan samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen tai siunaamiseen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search