Viivakoodi -Jeesus - Uskotoivorakkaus

viivakoodi

Tämä kuva perustuu Torinon käärinliinan kuvaamiin Jeesuksen kasvoihin ja muodostuu tuhansista yksittäisistä viivakoodeista. Sen tehneen taitelijan tarkoituksena ei ollut synnyttää hurskaita tunteita vaan esittää kysymyksiä Jeesuksesta, uskosta ja teknologiasta.

Scott Blake Savannahista Georgiasta tekee muotokuvia, joissa yhdistyvät taide ja teknologia. Scott Blake sanoo: ”Tietokonetaiteilijana myyn pikseleitä. Viivakoodi edustaa teknologiaa, tehokkuutta ja hyödykkeitä. Se on tietokonevallankumouksen universaali symboli.”

Scott on tehnyt useita kuvia Jeesuksen kasvoista, ja kaikki ne muodostuvat tuhansista yksittäisistä viivakoodeista. Scott aloitti Torinon käärinliinaa kuvaavasta hologrammikortista skannaamallaan kuvalla: Hän täytti kasvojen vaaleat osat vaaleilla viivakoodeilla ja tummat tummilla viivakoodeilla. Scottin tietokoneelta kesti neljä päivää tehdä lopullinen kuva, jonka jokainen sivu on lähes 1,4 metrin pituinen.

Viivakoodikuvassa on syvempikin ulottuvuutensa. ”Käytin yksittäisiä Raamatun Ilmestyskirjan sanoja, jotka käänsin viivakoodeiksi tehdäkseni muotokuvan Jeesuksesta”, Scott selittää. Jos klikkaat tästä, voit nähdä lähikuvan, jossa yksittäiset viivakoodit näkyvät. Kaikki koodit muodostuvat Ilmestyskirjan tekstistä poimituista sanoista, kuten kuningas, hiekka, jaspis, vedet ja parantunut.

Toisin kuin muiden tässä galleriassa esitettyjen Kristuksen kasvojen, Scottin Kristus-kuvan tarkoituksena ei ole herättää uskoa tai hartautta. Sen sijaan sen on tarkoitus herättää kysymyksiä. ”Nämä kasvot on tehty nimenomaan siksi, että Jeesuksesta tehtäisiin paras mainoshahmo Jumalan sanan myymiseksi”, sanoo Scott. ”Tämä teos on hyökkäys yleisesti hyväksyttyä Kristus-kuvaa vastaan, niin kuin myös kristillisen Raamatun pyhää tekstiä vastaan. Se koettelee uskoa uskontoon ja kyseenalaistaa minkä tahansa uskon todellisen merkityksen, olipa sen kohteena sitten Jumala, teknologia tai ihminen itse.”

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search