Naurava Jeesus - Uskotoivorakkaus

Lehdissä julkaistaan joskus artikkeleita ihmisistä, jotka uskovat Jeesuksen patsaiden vuodattaneen todellisia kyyneleitä. Mutta hyvin harvoin – jos koskaan – kuulemme, että noiden patsaiden olisi kuultu nauravan. Miksi Jeesuksen ajatellaan aina olevan niin surullinen?

naurava

Tämä yllättävä kuva esittää naurusta ulvovaa Jeesusta. Ehkä hän nauraa yhdelle omista vertauksistaan.

Valitettavasti evankeliumeissa ei kerrota Jeesuksen naurusta. Eräs kuuluisa jae kertoo meille, että ”Jeesus itki”, mutta ei ole jaetta, joka kertoisi meille, että ”Jeesus nauroi.”

Kuitenkin Jeesuksen vertaukset ja sanonnat osoittavat, että hänellä oli leikkisä ja joskus ilkikurinenkin huumorintaju. Hän osoitti hauskan puolensa esimerkiksi kamelivitseissä. ”Oletteko koskaan kuulleet juttua kamelista, joka yritti ahtautua neulansilmän läpi?” hän kysyi. ”Tai kamelista, joka putosi jonkun juomaan kenenkään edes huomaamatta sitä?” Yllä oleva kuva muistuttaa siitä, että Jeesus oli todellinen ihminen, lihaa ja verta. Jotkut hänen aikalaisensa olivat sitä mieltä, että hän piti vähän liikaakin hauskaa, ja kutsuivat häntä syömäriksi ja juomariksi.

Tällä kuvalla nauravasta Jeesuksesta on kuitenkin toinenkin puolensa. Vaikka kukaan ei tiedä kuvan tekijää, sen sanotaan olevan peräisin latinalaisesta Amerikasta ja se on suosittu köyhissä yhteisöissä. Huolimatta siitä, millaisesta puutteesta ja epäoikeudenmukaisuudesta köyhät ihmiset kaikkialla maailmassa kärsivät, tämä kuva Jeesuksesta puhuu toivosta – siitä, että sorron kahleet murretaan ja ihmiset ja yhteisöt vapautuvat olemaan kaikkea sitä, mitä niiden on tarkoituskin olla.

Niin kuin Jeesus itse sanoi: ”Autuaita te, jotka nyt olette nälissänne: teidät ravitaan. Autuaita te, jotka nyt itkette: te saatte nauraa.” (Luuk. 6:21) Jeesuksen nauru on toivon ja ilon naurua epätoivon edessä.

Rukous

Haluaisin, että Taivaan ihmiset
kotiini saapuisivat
ja että he eteensä sammioittain
hyvää tuulta saisivat.

Haluaisin kutsua ne kolme Mariaa,
he ovat niin kuuluisia.
Haluaisin kutsua ihmisiä
taivaan kaikilta kolkilta.

Haluaisin heidän olevan
hyvällä tuulella juodessaan.
Haluaisin kutsua myös Jeesuksen
tänne heidän seurassaan.

Haluaisin suuren olutjärven
eteen kuningasten Kuninkaan
ja katsella Taivaan perheen
siitä ikuisesti nauttivan.

Kelttiläinen runo 900-luvun Irlannista

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search