1- Silta hiljaisuuteen - Uskotoivorakkaus

Seurasaaren pienen pyhiinvaelluksen teemana on pysähtyminen ja hiljentyminen. Kun siirryt sillalta saareen, alat etääntyä arjen huolista. Alat liikkua kohti hiljaisuuden ja rauhan tilaa. Voit nauttia matkanteosta pysähdellen ja hiljentyen elämän ihmeiden ja hengellisyyden äärellä.

Kulje polku hitaasti ja hiljaisuudessa. Tavoitteena ei ole suorittaa tehtäviä, vaan tulla kokonaisvaltaisesti hoidetuksi luonnon helmassa. Yhteys luontoon ja syvimpään itseen tulee mahdolliseksi, kun avaat aistit havainnoimaan ympäristöä ja keskityt olemaan läsnä hetkessä.

Sillalla ja saaressa kulkee etenkin kesäisin ja päiväsaikaan paljon ihmisiä. Ympärillä olevasta liikkeestä ja hälinästä huolimatta voit löytää sisältäsi rauhaa ja hiljaisen tilan. Voit myös etsiä pysähdyspaikkojen läheltä rauhallisen paikan.

Teemme lyhyen rauhoittumisen harjoitteen ennen liikkeelle lähtöä. Istu sitä varten alas penkille tai kalliolle.

Katso ohi kulkevia ihmisiä ja irrottaudu kiireestä. Hengitä hitaasti ulos ja sisään. Ulos ja sisään. Uloshengityksen mukana puhalla pois rauhattomuutta ja poukkoilevia ajatuksia. Hengitä sisään levollisuutta ja vapautta. 

Tunne, kuinka rauha virtaa sisääsi jokaisen hengityksen myötä, täyttää ja ympäröi sinut kokonaan. Saat olla levossa tässä hetkessä, luonnossa. Sillan äänimaisema saa jäädä hiljaisen tilasi taustalle. Pyhiinvaeltajana kannat mukanasi sisäistä rauhaa ja hiljaisuutta. Häiriön tai levottomuuden tullessa, palaa hengityksen avulla sisäisen rauhan tilaan.

David Adamin rukous Meren äärellä:

Herra,

Toisinaan haluaisin olla saari,

Rannattomassa meressä, irti kaikesta mikä arjessa vyöryy päälleni,

hiljaa rauhasi saartamana.

On aika olla levossa ja rauhassa,

Kun liikenne ja melu lakkaavat

Ja voin hiljaa palvoa sinua,

Maan ja meren Herra.

Vuoksena kohoten, luoteena laskien

Aaltoilkoon minussa elämä.

Luoteena laskien, vuoksena kohoten

Sykkiköön, paiskokoon minua elämä.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search