Mustasaaren pyhiinvaellus - ajopuun polku - Uskotoivorakkaus

Mustasaaren pyhiinvaellus Ajopuun polku kiertää Mustasaaren ja viereisen Hevossaaren rantoja. Reitti on 1,5 kilometrin mittainen ja osin esteetön. Polulla on 12 pysähdyspaikkaa, joihin on reittiohjeissa hiljentymiseen ja hengellisyyteen ohjaavia tekstejä ja harjoitteita. Lapsille on oma versio reitistä nimellä Päkä-lampaan polku suomeksi ja ruotsiksi.

Saareen pääsee kesäaikaan lautalla Töölön Taivallahdesta, ja myös meloen se on hyvä pyhiinvaelluskohde. Paikasta tekee erityisen kaupunkia lähellä oleva vehreä meriluonto ja saaren pitkä hengellinen historia. Saarella kauan vaikuttaneen papin ja taiteilijan Ilmo Launiksen jalanjäljissä reitin varrella on kristillistä ympäristötaidetta, ja sen tekoon voi myös itse osallistua. Ristien saareksi nimettyyn Hevossaareen voi tuoda tai siellä tehdä ristin luonnonmateriaaleista, esim. oksista, kävyistä, kaisloista, kivistä tai vaikka ajopuista.

Reitin voi kulkea joko mobiilisti tai opasvihkosen avulla. Älypuhelimeen ladattavassa Nomadi-sovelluksessa Ajopuun polku on äänitteinä. Kuulokkeet antavat vaellusrauhaa itselle ja toisille. Lainattavia opasvihkosia löytyy postilaatikoista Mustasaaren venelaiturin sekä päärakennuksen läheltä. Oppaita voi tulostaa myös etukäteen ohesta.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search