Hiljaisuuden jooga - Uskotoivorakkaus

Hiljaisuuden joogaharjoitukset ovat yhtenäinen meditatiivinen kokonaisuus, kuin miniretriitti, vetäytyminen Hiljaisuuden jooga ® on sairaalapappi, joogaopettaja Heli Harjunpään kehittämä kristillisen joogan muoto, jossa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen rauhoittuminen ja hengellisyys.

Hiljaisuuden joogassa liitytään kristilliseen perinteeseen rukouksilla, Raamatun teksteillä ja virsien sanoilla, jotka yhdistyvät harjoituksiin ja kehollisiin rukouksiin. Näin voidaan kehon kautta vahvistaa uskoa, toivoa ja rakkautta. Hiljaisuuden joogassa kristinuskon rakkauden sanoma tuodaan esille niin, että kukaan ei tunne jäävänsä sen ulkopuolelle. Näin voidaan toteuttaa kristittyjen yhteyttä, rukoilla ja kokea Jumalan armollista läsnäoloa myös eri perinteiden kristittyjen kesken.

Hiljaisuuden joogassa liitytään mystiikan teologiaan, kokemuksellisuuteen, kuuntelevaan rukoukseen ja kontemplaatioon. Hiljaisuuden joogaharjoitukset ovat hiljaisuuden viljelyä koko olemuksella – keholla, mielellä ja hengellä. Niissä avaudutaan kohden sisäistä hiljaisuutta, joka on hengellinen ulottuvuus, jossa mieli hiljenee ja tulee tilaa Jumalan läsnäolon kokemiselle. Ne ovat yhtenäinen meditatiivinen kokonaisuus, miniretriitti.

Jooga on yleisnimitys harjoitusmenetelmien kokoelmille, joita on harjoitettu vuosituhansia monenlaisten maailmankatsomusten osana. Hiljaisuuden joogaharjoitusten fyysinen perusta on levollisessa perusjoogassa, joka on Suomessa tullut tutuksi jo vuosikymmeniä työväenopistojen tarjonnasta. Joogalajeja on nykyisin hyvin monenlaisia, on myös erilaisia kristillisiä joogatyylejä.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search